Tartós bérlet - Flash Rent
Győr | Mosonmagyaróvár | Sopron | Csorna | Tatabánya
H - P 08.00 - 17.00

A Tartós bérlet (Operatív lízing) bemutatása

A tartós bérlet olyan gépjármű finanszírozási forma, amelyben egy szakképzett, hozzáértő cég üzemelteti ügyfele járműveit, ellátva a beszerzéssel és az üzemeltetéssel kapcsolatos valamennyi feladatot.
A bérleti konstrukció legfontosabb tulajdonsága, hogy a céges gépjárművekkel kapcsolatos adminisztratív és operatív teendőket erre szakosodott flottakezelő cég intézi. Ezzel a Bérlő cég pénzt, időt, energiát és emberi erőforrást takarít meg!

A bérleti konstrukció előnyei:

 • a lízingtárgy mérlegen kívüli tétel, amely kíméli a beruházás keretét és így nincs hatással az eladósodottsági mutatóra
 • a lízingdíjak költségként elszámolhatóak – ezáltal csökkentik a társasági adóalapot
 • a lízingdíjakat terhelő ÁFA a mindenkori érvényes törvényi előírások szerint levonható (jelenleg személygépjárművek esetén a céges használat függvényében akár 100%-ban is megfelelő útnyilvántartás alátámasztása mellett, útnyilvántartás mellőzésével 50%)
 • A lízingdíjban foglalt kapcsolódó szolgáltatások (szervizszolgáltatás, gumicsere szolgáltatás, stb.) ÁFÁ-ja a céges használat arányában személygépkocsi esetén is levonható (visszaigényelhető).”
 • tehergépjárműveknél a bérleti díj Áfa tartalma visszaigényelhető
 • akár 0 Ft kezdő befizetéssel elindítható,
 • pénzügyi erőforrásait a fő tevékenységére fordíthatja, beruházási költségvetését nem terheli,
 • a bérleti díj tartalmazza a forgalomba helyezés összes költségét,
 • gépjármű parkjának összes üzemeltetési és adminisztrációs feladatát erre szakosodott társaság végzi,
 • a szolgáltatásért fizetett díjak előre tervezhetőek,
 • A gépjármű használata hasznos időtartama alatt (12 hó- 60 hó), alkalmazkodás a technológiai változásokhoz,
 • a futamidő végén a gépjármű visszakerül a bérbeadóhoz, ezáltal elkerülik a gépjármű értékesítésével járó bonyodalmakat,
 • 1 számla az összes gépjárművel kapcsolatos területről, a gépjármű használatbavételéhez kapcsolódó alapvető költségek, valamint a CASCO, kötelező biztosítás díja havonta, a bérleti díjakkal egy számlán kerül megfizetésre,

Rugalmas, egyedi, személyre szabott szolgáltatási csomagok:

 • finanszírozási lehetőségek: forint alapú, devizás
 • teljes körű Casco, kötelező biztosítás (belföld, külföld), biztosítási ügyintézés
 • igény szerint un. full service szolgáltatással egybekötött bérleti konstrukció is választható, ekkor az alapvető javítási-, karbantartási munkálatok szakszervizünkben kerülnek végrehajtásra, melynek költségei ugyancsak a havi bérleti díjakkal egy számlán fizetendő,
 • választható szolgáltatások (az alapszolgáltatásokon felül): téli gumi beszerzése, tárolása, cseréje; hatósági ügyintézés, GPS beszerelés, „hozom viszem” szolgáltatás, belföldi, külföldi 0-24 assistance szolgáltatás, csereautó szervizek idejére, üzemanyagkártya, mobilparkolás, autópálya matrica.

ÖSSZEHASONLÍTÁSI SZEMPONTOPERATÍV LÍZING (TARTÓS BÉRLET)
A szolgáltatás általános jellegeA PTK szerinti határozott idejű bérlet, amely kiterjedhet az eszköz üzemeltetésével kapcsolatos szolgáltatásokra is.
A szolgáltatás ÁFA törvény szerinti (speciális) jellegeSzolgáltatásnyújtás, ahol a lízingbevevő általi tulajdonszerzés a futamidő végén sem lehetséges.
Finanszírozás céljaA lízingbeadó által beszerzett új-, vagy ÁFÁ-s számlával értékesített használt eszköz lízingbevevőnek határozott időtartamra történő használatba adása. A lízingbevevő a futamidő lejáratával az eszközt visszaszolgáltatja a lízingbeadónak.
TulajdonosLízingbeadó
A használat jogosultjaLízingbevevő
A kockázatviselés kötelezettjeLízingbeadó és lízingbevevő a Ptk. szerint.
Ténylegesen finanszírozott összegNettó ár + regisztrációs adó – nettó önerő.
Havi díjakA bruttó havi lízingdíjak azonos nagyságúak, teljes nettó összegük költségként (az 5. számlaosztályban) – a céges használat arányában személygépkocsi esetén is – elszámolható.
Kamat elszámolásaOperatív lízing esetén a lízingdíj nem kerül megbontásra tőkére és kamatra.
Tőkerész elszámolásaOperatív lízing esetén a lízingdíj nem kerül megbontásra tőkére és kamatra.
A lízingbevevő tulajdonba kerüléseA futamidő végén lízingbevevő nem szerezhet tulajdonjogot az eszközön.
Kinek a könyveiben szerepel az eszköz?Lízingbeadó
Az eszköz aktiválás bizonylata a lízingbevevőnélMivel a lízingbeadó könyveiben szerepel az eszköz, így lízingbevevői oldalon aktiválás nem történik.
Az amortizáció elszámolására jogosultLízingbeadó
Az ÁFA lízingbevevő általi levonhatósága, a levonás jogcíme.Az első lízingdíj (önerő), valamint a havi lízingdíjak ÁFA-ja személygépkocsi esetén is (a céges használat arányában) levonható (visszaigényelhető), ha egyébként a lízingbevevő ÁFA levonására jogosult adóalany.

Jogcíme: szolgáltatás igénybevétele.
Forgalmi engedélyA lízingbeadó tulajdonosként, míg a lízingbevevő üzembentartóként szerepeltethető a forgalmi engedélyben, de ez utóbbi a jelenleg hatályos adózási szabályok értelmében nem javasolt, ugyanis ha nincs külön bejegyzett üzembentartó, akkor a cégautó adó csökkenthető a gépjármű adó (teljesítmény alapú helyi adó) összegével.
Tulajdonszerzési illeték fizetése a futamidő kezdeténA lízingbevevő az üzembentartói jogának bejegyzéséért a tulajdonszerzési illeték 25%-át fizeti (nem kötelező feltétel).
Tulajdonszerzési illeték fizetése a futamidő végénA lízingbevevő nem szerez tulajdont, ezért nincs illetékfizetési kötelezettsége sem.
A futamidő lejárta előtt a lízingbevevő kérésére megszűnő szerződésA lízingbeadó elszámol a lízingbevevővel. A Ptk. alapján az operatív lízing (határozott idejű bérleti) szerződés futamidő lejárta előtti megszűnése esetén a lízingbeadó jogosult a teljes hátralévő lízingdíjra. (A gyakorlatban azonban a lízingbeadó általában csak a teljes lízingdíj diszkontált értékét követeli a lízingbevevőtől.)